Physicians Formula Eye Booster 2-in-1 Lash Boosting Eyeliner + Serum

IMG_0297-2

GÜNCELLEME 2020: PHYSICIANS FORMULA ARTIK CRUELTY FREE BİR MARKA DEĞİL.

Uzun zamandır wishlist’imin tepesinde olmasına rağmen aslında çok da ihtiyacım olmayan bir zamanda neden aldığımı tam olarak kestiremediğim bu eyeliner beni hayal kırıklığına uğratmadığı için mutluyum!

Keçeli kalem tarzı eyelinerlar bizim için ‘teoride’ çok pratik olsalar da hiçbir zaman vaadettikleri özellikleri yerine getiremediler. Keçeliler ya çok az pigmentli olurlar, yan yatırarak sürmediğin sürece hiçbir çizgi çizemezsin. Ya da hiç kalıcı olmazlar, 1-2 saate uçup giderler, akarak panda eyes fenomenine sebebiyet verirler. Bu yüzden marker-eyeliner’ları denemekten çoktan vazgeçmiştim. Ama makeupalley.com’dan 4.4 puan almış, daha önce hakkında hiç kötü bir eleştiri yazılmamış bir eyeliner’ı denememek elde değil. Size söylüyorum Loreal Superliner ve Lancome Artlinercılar. Cruelty free alternatiflerin ne kadar az olduğundan yakınanlara da kapak olsun lütfen.

Fırçası ne çok sert ne de çok esnek. Keçeli kalemden çok suluboya fırçasına benziyor hissiyatı biraz. Çizdiği çizgi nasıl çizilmiş olursa olsun pigmentli. Yan yatırınca fırçaya daha çok ürün geliyor diye eciş bücüş hareketlere girip akrobasi yapmak zorunda bırakmıyor. Ucu da pek güzel bir çizgi çekebiliyor. Eyeliner olayını hiç becerememekten yakınan arkadaşlar bile bununla çok rahat düzgün bir hat çizebilir. Keskin fırçası sadece ince bir çizgiye izin verecek gibi görünse de çok rahat kalın bir retro eyeliner görünümü oluşturulabilir. Özellikle kuyruklu eyeliner yaratmak çok rahat bu fırçayla. Benim gibi göz pınarı bölgesine far haricinde hiçbir ürün değdiremeyen biri bile (hassas değil huysuz göz adeta) çok rahat düzgün bir çizgi çizebildi gözlerini kırpıştırıp her şeyi batırmadan.

Kalıcılığı, uygulandığı yere göre değişiyor. Dediğim gibi, sulu gözlü kişilerin alt kirpik diplerinde 3-4 saatte rengi solmaya başlayabilir. Fakat üst kirpik diplerinde ve üst göz kapağında 6-8 saat hiç bozulmadan kalabiliyor (iddia ettiği gibi 24 saat kalacağını sanmam ama). Uygulamadan sonra hemen sabitlenip gün içinde göz kapaklarına transfer olmuyor, rengi solmuyor, toz toz olup göz altına dökülmüyor, en ufak bir darbede (bkz: devamlı gözünü ovuşturmaktan kendini alamayan tipler) silinmiyor, akma kokma yapmıyor. Çıkarması yağ bazlı bir temizleyiciyle çok kolay.

Benim için birkaç kötü özelliği var. Aşağıdaki uygulama fotoğrafından da anlaşılacağı üzre alt kirpik dipleri gibi nemli bölgelerde çok keskin bir hat çizemiyor. Hele hele göz içine uygulanırsa hiç belirgin olacağını sanmıyorum. Yine de, kirpiklerin maydonoz olması yüzünden alt göz kapağına düzgün bir eyeliner çekemeyenler (ben) ama kalemin yarattığı buğulu görünümü de istemeyenler için keçeli kalem özelliği çok büyük pratiklik sağlıyor. En kötü özelliği hiç kuşkusuz ambalajı. Biraz kurcalarken yanlış bir şey yaptım ve artık her kapağı çıkardığımda elime fırça başlığı da geliyor. Neyse ki tekrar yerine takılamayacak, ürüne zarar verecek bir sorun değil.

Bir de bu ürünün asıl pazarlandığı bir başka bir özelliği var ki o da kirpikleri besliyor olması. Açıkçası bunu farkedecek kadar uzun süre kullanmadım. Kimisinde işe yaramış, kimisinde yaramamış. Ben bu konuya dikkat edip bir değişiklik farkedeceğimi sanmıyorum çünkü kirpiklerim uzasın, dolgunlaşsın gibi dertlerim yok.

Bir jel eyeliner gibi kömür karası bir çizgi beklememek lazım elbette. Çok keskin kapkara bir hat çizmek için üstünden biraz geçmek gerekiyor. En güzeli, opaklığını arttırmak için kat kat boyamanın yamalı bir hat oluşturmaması; alttaki katları bozmuyor -çabuk sabitlendiğinden olsa gerek. Ayrıca bitişi mat değil, hafif lateksimsi (?).

Keskin, tamamen opak bir görünüm için mutlaka birkaç kat uygulamak gerekiyor dediğim gibi. Gözün iç tarafı (göz pınarına yakın taraflar) gibi pek elleşmek istemediğim kısımlardaki şeffaflık belli oluyor fotoğrafta mesela. Alt kirpik dipleri ise yukarıda dediğim gibi ‘sulu’ olduğu için 10 kat bile çizilse fayda etmiyor.

İçerik: Water. Ethylhexyl Acrylate/Methyl Methacrylate Copolymer. Butylene Glycol. SD Alcohol 40. Beheneth-30. Ammonium Acrylates/Methyl Styrene/Styrene Copolymer. Glycerin. Myristoyl Pentapeptide-17. 1,2-Hexanediol. Acrylates/Octylacrylamide Copolymer. Caprylyl Glycol. Ethylhexylglycerin. Pentylene Glycol. Polyglyceryl-3 Disiloxane Dimethicone. Phenoxyethanol. Sodium Hydroxide. Disodium EDTA. Black 2.

İçeriği çok umrumda değil açıkçası, sırf merak eden olur diye koydum buraya. Kirpik dipleri gibi vücudumuzun birkaç milimetrelik parçalarına kanserojen madde değdiriyor olsak bile bana pek bir değişiklik yaratacak gibi gelmiyor, alerji yapmasın yeter -ki yapmadı.

Aynı kalitede olmayan, keçeli kalem tarzı başka ürünleri de var Physicians Formula’nın, onlarla karıştırmamak lazım. Tekrar alır mıyım? Bu tarz eyeliner’lar genelde çabuk kururlar. Bir de kazıklanma olayı var ki, Physicians Formula normalde pahalı bir drugstore markası olmasına rağmen orjinal fiyatlarının iki katı fiyatlara satıyorlar Türkiye’de. Bu yüzden çok beğenmeme rağmen bittiği gibi düzenli olarak yenisini almayabilirim.