IMG_7972Lush bir zamanlar hiç ilgimi çeken bir marka değildi çünkü daha çok duş ve banyo ürünlerine yoğunlaşmış yorumlarını görüyorduk etrafta. Benim için banyo, kışın bir süre sıcak suda ısınıp şampuan + ucuz duş jeli formülüyle, yazın bir süre soğuk suda serinleyip şampuan + ucuz duş jeli formülüyle 15-20 dakikada hemencecik çıkmaktır. O banyo keyfi denen şeyi hiçbir zaman sevmedim, sevemedim. Sadece temizlenmek için yapıyorum o lanet şeyi. Islanmayı sevmiyorum, ondan olsa gerek. Bu yüzden Lush’ın aman süper kokular saçan lüks banyo ürünleri, hem de “doğal” etiketiyle gereğinden yüksek fiyatlara, hiç mi hiç ilgimi çekmedi. Bir banyo sabuna 15-20 lira vermek, sırf kokusundan dolayı, dünyanın en gereksiz şeyi gibi gözüktü. Meğer sadece bundan ibaret değilmiş Lush.

Angels On Bare Skin, internette yorumlarına en çok ulaşabildiğim ve muhtemelen en çok satan yüz temizleyicilerinden sanırsam. Zaten kendileri de her cilt tipine uyduğu için önce bunu tavsiye ediyorlar. İçeriğindeki lavanta yağının sebum dengeleyici özelliği, bademin de nemlendirici özelliği ile en iyi karma ciltlere uygun olduğunu söylüyorlar. Bense her zaman köpürtmeli temizleme jellerine alışmış biri olarak Angels’a uyum sağlamakta biraz zorluk çektim. Kutudan fındık kadar alıp bunu suyla elimizde macun kıvamına getirmemiz, sonra da tüm yüzümüze masaj yaparak uygulamamız gerekiyormuş. Açıkçası her zaman kıvamını tutturamadığım için hiç de pratik gelmedi. Ayrıca egzamamdan dolayı peeling kullanmamam gerkiyor. Angels’ın kıvamı da biraz pütürlü ama kesinlikle o sert granüllü, yüzünüzü fena çizen ve soyan, ciltteki yağla birlikte nemi de alıp götüren o süper etkili peelingler gibi değil, çok daha nazik. Bir kere “granül” yok içinde. Ayrıca aşağıda içeriğine bakarsanız “sert kimyasal” tanımının bu üründe bulunmadığını da anlarsınız.

IMG_7978Her ne kadar şimdiye kadar onu sevmiş gibi konuşsam da Angels ile aşk-nefret ilişkisi yaşıyorum aslında. Sevdiğim ve sevmediğim yanlarından bahsederek açıklayayım.

Artılar:

+ Temizleme işini iyi başarıyor. Üşengeç zamanlarımda yüz makyajımı da Angels’la çıkarıyorum ve kalıntı bırakmıyor.
+ Egzama atağına sebep olmadığı gibi iyileştirmedi de.
+ Düzenli kullanımda daha az sorunlu bir cilde sahip olduğumu hissettim.
+ Cildimi kurutmadı, yağlandırmadı.
+ Bildiğin bitki kokuyor. Herkes sevmeyebilir ama.
+ Vegan bir ürün (Lush da hayvanlar üzerinde test etmeyen ve buna karşı bir marka zaten).
+ İçeriğinde zararlı kimyasal bulunmuyor.
+ İsmi güzel eheh.

Eksiler:

– En nefret ettiğim özelliği, durulandıktan sonra ciltte yağlı bir tabakabırakması. Benim gibi rahatsız tiplere pek uygun değil. Ama silince ya da kurulayınca herhangi bir yağlı his kalmıyor.
– İçindeki lavanta çiçekleri yüzüme hiç yapışmadan direkt lavabodan aşağı süzülüyor. Gerçi Angels’ı yüzümde bekletmediğim için bir şey de farketmiyor sanırım.
– Kullanımı yukarıda kıvamı ile ilgili saydığım nedenlerden dolayı pek pratik değil.
– Plastik ambalajı biraz adi.

IMG_7974

İçindekiler: Ground Almonds (Prunus dulcis), Glycerine, Kaolin, Water (Aqua), Lavender Oil (Lavandula angustifolia), Rose Absolute (Rosa damascena), Chamomile Blue Oil (Matricaria chamomilla), Tagetes Oil (Tagetes minuta), Benzoin Resinoid (Sytrax tonkinensis pierre), Lavender Flowers (Lavendula angustifolia), *Limonene, *Linalool.

*Bitkisel yağlarda doğal olarak bulunmaktadır.

Lush’ın diğer ürünlerinin aksine paraben vs içermiyor. Angels’ta koruyucu olarak antiseptik özelliği bulunan Benzoin Resinoid kullanılmış. Diğer tüm doğal yağlar cildi sakinleştiren ve iyileştiren içerikler. Sırf bu yüzden bile Lush’ın benzer kil temizleyici serisinden devam edebilirim. Mesela bir dahaki yaza, çıldırmış yağlı cildimde denemek için Herbalism’i listeme ekledim bile! (makyajaynam‘da yazısını bulabilirisiz).

Angels On Bare Skin’i, Nişantaşı Citys Lush’tan 27 liraya aldım. Online satın almak için de resmi sitesine bakabilirsiniz.

Güncelleme: Lush artık Türkiye’de satılmıyor.

2 thoughts on “Lush – Angels On Bare Skin”

  1. Herbalism ve AOBS daha önce siyah, sert plastik ambalajlarda satılıyordu yanılmıyorsam. Sonrasında bu ince, plastik kaplara geçiş yaptılar. Belki de ürünlerin üç aylık bir kullanım süreleri olduğu için böyle bir değişikliğe gidildi, kim bilir…

    1. Doğrudur. Diğer siyah kaplara konmuş ürünler çabuk bozulmayacak anlamına mı geliyor? Gerçi siyahlar da pek matah sayılmazlar ama bu adi görünümlü plastiklerden iyidir. Her şekilde geri dönüşümlü plastikler sonuçta… Ne değişiyor anlamıyorum ki.

Yorum Bırak

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.