
Yılın o malum zamanı geldi. Haldır huldur güneş kremi arıyoruz. Bana sorarsanız (aslında dermatologlara sorarsanız) yılın her günü, dışarıya çıkarken, hatta evdeyken dahi, güneş koruyucu uygulamak en güzeli. Ama güneşin yüzünü iyice gösterdiği şu sıcak günlerde normalden daha fazla ciddiye alınmaya başladı güneş koruyucu mevzuu. Alınmalı da. Cilt kanserinin, cilt hassasiyetlerinin ve cilt yaşlanmasının başında gelen sebeplerinden birisi olduğuna inanılıyor.
Bugün de günlük olarak güneş koruyucu sürmeyi sevmeyen, çünkü piyasadaki bembeyaz ve ciltte macun gibi tabaka bırakan kaskatı kremlerden bezmiş arkadaşların derdine derman olacak Klairs Soft Airy UV Essence güneş koruyucusundan bahsedeceğim.
Özellikleri
Cilt bakımına aşinaysanız Kore ürünlerinin Batı ülkelerine kıyasla teknolojik açıdan çok daha ileride olduğunu biliyorsunuzdur. Bu yüzden en güzel güneş koruyucular da Asya’dan çıkıyor. Klairs’in bu ürünü de bunlardan biri ve ne güzel ki böyle efsane bir ürün hem vegan, hem de Türkiye’de bulunabiliyor. Yeni nesil güneş filtrelerinin kullanıldığı, hem UVA hem de UVB ışınlarına karşı koruyuculuğu yüksek, hem de cilde sürülmesi çok konforlu bir krem. Ayrıca aşağıda daha detaylı bahsedeceğim üzere, cilde birbirinden faydalı içerikleri var. Ödüllü diyorlar, ki kozmetik sektöründe bu tarz “ödüller” biraz şaibelidir, kesinlikle bu ününü fazlasıyla hakediyor.
Yapısı

İşte kalpleri çalan kısma geldik. Sürmesi cehennem gibi (ki yaz sıcağında kelimenin tam anlamıyla yaşadığımız duruma da uyuyor), duruşu bembeyaz ve yapış yapış o güneş kremlerinden o kadar bıktık ki doktorların hergün güneşten korunun uyarılarını dinleyemez hale geldik. İşte Klairs hem korumasıyla yazın, hem de konforlu formülüyle kışın da kullanabileceğiniz çok tatlış bir ürün.
Çok lafa gerek yok. İncecik, çabucak emilen, hafif bir krem. Kışın dahi tek başına yetiyor bana, çünkü nemlendirici özelliği de var. Bu yüzden gündüz kremi niyetine de kullanıyorum. Ürünün ismi ‘essence’ olabilir ama alıştığımız essencelar kadar sıvı kıvamda olduğunu düşünmüyorum. Ki iyi ki böyle değilmiş. Bu şekilde ne kadar uyguladığınızı kontrol edebiliyorsunuz. Aksi takdirde az uygulandığında ürünlerin güneş koruyuculuğu da azalır.
Sanırım tek kötümsü özelliği kimyasal güneş filtreleri içermesi olabilir. Ama ‘kötümsü’ diyorum çünkü kana karıştığı ve zararlı olduğu iddia edilen güneş filtreleri yok bu üründe. Yeni nesil ve güvenli filtreleri kullanmışlar ki benim de içim bu konuda rahat.
İçerik

Bu kadar ince yapılı olmasının sebebi yukarıda bahsettiğim kimyasal filtreler. Uvinul A Plus ve Octyltriazone gibi güvenilir yeni nesil güneş filtreleri kullanılmış. Fiziksel filtre bulunmuyor. Bunun dışında gliserin, panthenol, hyalüronik asit ve beta-glukan gibi güzel nemlendirici maddeler içeriyor. Aynı zamanda niasinamid ve allantoin gibi cilde iyi gelebilecek başka içerikler de gözüme çarptı. Yalnız, portakal yağı gibi koku ajanları da bulunuyor, uçucu yağlara hassasiyetiniz varsa dikkatli olmak lazım.
Cruelty-free ve Vegan Beyanı
Klairs, hayvan deneyleri yapmayan, bu güneş kremi dahil çokça vegan seçeneği olan bir Kore markası. Tabii Batı markaları gibi Peta ya da Leaping Bunny sertifikalarına sahip değil ama Kore hayvan hakları örgütü KARA‘nın cruelty-free listesindeler.
Deneysiz Kore markalarını paylaştığım postuma da şuradan göz atabilirsiniz.
Nasıl Temin Ettim
Klairs markası Korendy.com.tr‘de online olarak satılıyor. Ben geçen sene daha ucuza almıştım ama doların yükselmesiyle şu anki fiyatı 188 tl (ve bu ileride de değişebilir, elimden geldiğince fiyatları güncellemeye çalışsam da bazen gözümden kaçabiliyor). Kocaman bir ürün olduğu için bereketli, bu yüzden parasını az çok hak ettiğini düşünüyorum. Ama farklı bütçelere uygun bir şeyler arıyorsanız, deneysiz güneş kremi markalarını listelediğim şu postuma bakabilirsiniz.